Piksi: Želimo pobedu u Dablinu, Mitrović i dalje neizvestan

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije rekao je da će njegova ekipa igrati na pobedu u Dablinu protiv Republike Irske, ali i da je nastup najboljeg strelca “orlova” Aleksandra Mitrovića još uvek neizvestan.Foto: FSS

Selektor Srbije rekao je na konferenciji za medije Aleksandar Mitrović trenirao sa ekipom, ali da je njegov nastup na sutrašnjoj utakmici i dalje pod znakom pitanja.

“Još uvek ne znamo da li će Aleksandar Mitrović igrati sutra. Imamo još jedan dan, sačekaćemo i doneti odluku. Ako se bude dobro osećao i ako se doktor bude složio konkurisaće za tim, ali imajući u vidu prirodu njegove povrede, vrlo je neizvesno hoće li igrati, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

Piksi je na konferenciji za medije, uoči sutrašnjeg meča sa Irskom u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, istakao da je Mitrović veliki profesionalac, na čudesan način posvećen svom poslu i da je njegov najveći kvalitet što stalno radi za tim.

“A možda je tajna u tome što sam ja dobar i što je Mitrović konačno našao pravog trenera”, našalio se Stojković nakon pitanja jednog irskog novinara zašto Mitrović, strelac sedam golova u kvalifikacijama, pruža tako dobre partije u poslednje vreme.

Mitrović je na utakmici protiv Luksemburga u subotu dobio udarac u jagodičnu kost, ali je večeras trenirao u Dablinu, međutim, zbog povrede nije trenirao povratnik u nacionalni tim Matija Nastasić.

Selektor Srbije rekao je da gostovanje u Dablinu nije lako ni za jednu reprezentaciju, ali da je njegov tim u svakom slučaju došao po nova tri boda.

“Želimo da pobedimo, ali je za mene još važniji način na koji ćemo to da učinimo. Dakle, stil igre. Prioritet je da igramo lep fudbal, da nastavimo sa napadačkom igrom. Znamo da će biti veoma teška utakmica, ali daćemo sve od sebe da osvojimo nova tri boda i napravimo još jedan korak ka Svetskom prvenstvu. Poznat mi je mentalitet Republike Irske, to je ekipa koja nikada ne odustaje od svog cilja. Veoma su koncentrisani, ozbiljni, respektuju taktičke zamisli svog selektora. Želeće da dokažu da zaslužuju više bodova, ali suština je da mi budemo na našem nivou i neće biti bojazni za konačan rezultat”.

Stojković je dodao i da ga raduje činjenica da reprezentativci Srbije bez problema prihvataju njegovu fudbalsku filozofiju.

“Nismo puno slavili posle Luksemburga. Odmah smo se okrenuli i fokusirali na narednog protivnika. Ako hoćemo da nastavimo naš san o Kataru, moramo da pobedimo u Dablinu”, poručio je Stojković.

Utakmica između Irske i Srbije igra se u utorak od 20.45 sati.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts