Predsednik Medicinske komisije FSS: Šest potvrda dovoljno za odlaganje

Ristić odgovorio Stanojeviću.
Foto: FK Crvena zvezda

Miljko Ristić, predsednik Medicinske komisije FSS, odgovorio je u izjavi za portal Telegraf na prozivke Aleksandra Stanojevića, trenera Partizana, objasnivši kriterijume neophodne za odlaganje mečeva.

“Svaki klub ima pravo da odloži utakmicu, ukoliko postoji šest lekarskih uverenja ponaosob za svakog igrača. Nije ovo prvi put, to se dešavalo više puta, doduše ne toliko često. Klub može da priloži šest potvrda o nekoj infekciji, toksikaciji, temperaturi, febrilnom stanju… Dakle, imamo šest igrača koji nisu u stanju da budu na terenu, potvrda ne može da bude grupno napisana, već se piše ponaosob za svakog igrača. Mora da bude zavedena protokolom ambulante gde se vrši pregled, sa pečatom zdravstvene utakmice i sa faksimilom lekara. Ako će oni sumnjati, to je druga stvar. Nije moje da proveravam, moramo da prihvatimo zvanični medicinski dokument koji potiče iz državne ustanove.”

Ristić dodaje da on nije mogao sam da odloži utakmicu, već su u tome učestvovali svi nadležni organi:

“Direktor Super lige Aleksandar Pivić je u dogovoru sa generalnim sekratarom FSS, Jovanom Šurbatovićem, prihvatio molbu Crvene zvezde i odluku Medicinske komisije da se prihvate priložena lekarska uverenja.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BUTASPORT.RS (@butasport.rs)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BUTASPORT.RS (@butasport.rs)

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts