Predsednik UEFA pričao o Regionalnoj ligi!

Aleksandar Čeferin, predsednik Evropske fudbalske unije, govorio je za novogodišnji broj Informera o potencijalnoj Regionalnoj ligi.Foto:  Alexander Hassenstein – UEFA/

Predsednik UEFA ističe da ne veruje da će u skorije vreme biti moguće napraviti Regionalnu ligu u fudbalu.

“U UEFA razmišljamo o regionalnim ligama, razgovaramo sa čelnicima nacionalnih saveza o tome. Ipak, ne verujem da će u skorije vreme biti moguće napraviti regionalnu ligu na prostoru bivše Jugoslavije. Politička situacija je i dalje previše komplikovana. Sećanje na rat je i dalje sveže kod ljudi. Ako bismo pravili neke regionalne lige realnije je da Hrvatska, Slovenija i još neke zemlje budu u jednoj, a Srbija sa još nekim državama u drugoj ligi. U svakom slučaju, sve više zemalja se interesuje za mogućnost regionalne lige jer bi to povećalo vrednost klubova, kao i prihode od sponzora i prodaje televizijskih prava”, kazao je Čeferin i dodao:

“UEFA u načelu nema ništa protiv regionalnih liga. Glavni je problem kako bi se iz tih liga išlo u evropska takmičenja. Taj problem bi UEFA morala da reši. Uz to, ne želimo da napravimo neke regionalne lige koje bi uništile nacionalna prvenstva”, rekao je Slovenac.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts