Rade Bogdanović: Reprezentacija je limitirana kvalitetom

Nekadašnji fudbaler i analitičar Rade Bogdanović istakao je posle plasmana Srbije na Evropsko prvenstvo da je igrački kadar limitiran kvalitetom, ali da postoji veliko očekivanje javnosti i mnogo nedostataka u organizaciji igre.
Foto: RTS

Reprezentacija Srbije se domogla plasmana na Evropsko prvenstvo nakon remija sa Bugarskom 2:2 u poslednjem kolu kvalifikacija.

“Reprezentacija je podobro limitirana svojim kvalitetom i očekivanja su uvek velika, međutim tu ima mnogo nedostataka u organizaciji igre. Zato je to uvek stres. Ne slažem se da je cela nacija očekivala da ćemo da ‘sameljemo’ Bugare. Jeste da su oni poslednji na tabeli, ali poznajemo mi jako dobro našu reprezentaciju i nije ni čudo što je došlo do pada koncentracije, moglo bi se reći i discipline, ali i nekih taktičkih varijanti i dilema koje su prouzrokovale stresnu utakmicu sa srećnim krajem”, naveo je Bogdanović gostujući u specijalnoj emisiji na RTS-u, posvećenoj utakmici Srbije protiv Bugarske.

Srbija je izborila plasman na Evropsko prvenstvo kao drugoplasirana ekipa u Grupi G, Mađarska je u istom terminu savladala Crnu Goru 3:1 i obezbedila prvu poziciju.

Žreb za Evropsko prvenstvo biće održan 2. decembra.

Izvor: BUTASPORT 

About The Author

Related posts