Radonjić: Situacija nimalo prijatna, korona nas deklasirala

Zvezda desetkovana u Novom Sadu.Foto: Butasport.rs

Zvezda će u Novom Sadu igrati bez petorice prvotimaca pozitivnih na KOVID-19 (Duop Rit, Kori Volden, Lengston Hol, Lendri Noko i Kino Kolom), kao i bez suspendovanog Džonija O`Brajanta.

“U situaciji kada nam je zdravlje na prvom mestu, idemo u Novi Sad sa nedoumicom u kom sastavu ćemo nastupiti na završnici Kupa Radivoja Koraća. U okolnostima koje se menjaju praktično iz dana u dan, ono što nas raduje je da ćemo bez obzira na broj igrača, učestvovati na završnici kupa i biti deo završnog turnira. Sve ostalo je u ovom trenutku u drugom planu.”, rekao je Radonjić za klupski sajt.

Crveno-beli sutra od 21 sat igraju potiv Radničkog u novosadskom Spensu.

“Želimo da se stabilizujemo u narednom periodu sa zdravljem igrača i članova stručnog štaba, bez obzira na veliki broj utakmica, kako bi stoički izneli veliki broj obaveza koje nam predstoje. Korona nas je nažalost deklasirala, nemamo veliki broj igrača i članova stručnog štaba zbog virusa i potpuno je jasno zašto je naše osnovno razmišljanje da je zdravlje najvažnije i na prvom mestu. Situacija nije nimalo prijatna.”, rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić, koji ima veliko iskustvo nastupa u završnim mečevima nacionalnog kupa, ali prema sopstvenim rečima u ovakvoj situaciji nikada nije bio.

“Situacija u kojoj nemate toliko saigrača i gotovo ceo stručni štab ne može da se podvede pod normalnu, ali moramo da je prihvatimo kao surovu realnost u vremenu pandemije. Neće nam biti lako, rotacija nam je izuzetno skraćena, neke pozicije su posebno pogođene, ali idemo u Novi Sad da se borimo i damo sve što imamo. Za koliko će to biti dovoljno, u okolnostima u kojima se u ovakvom sistemu igraju tri utakmice u četiri dana – videćemo. Iskreno, imamo želju da svi momci što pre ozdrave, košarka nam je u drugom planu, ali borićemo se.”, rekao je Lazić.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts