REMI SA BUGARIMA: Štoperski tandem golovima odveo Srbiju na EURO nakon 24 godine (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće naredne godine na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pošto je u poslednjoj utakmici kvalifikacija remizirala sa Bugarskom u Leskovcu 2:2. “Orlovi” dominirali u prvih 45 minuta, a onda u nastavku došli u situaciju da “vade kestenje iz vatre”. Dragan Stojković Piksi vodi Srbiju na Evro, prvi put od 2000. godine.Foto: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, prvi put posle 24 godine, pošto je danas u Leskovcu u poslednjem kolu kvalifikacija odigrala nerešeno sa Bugarskom 2:2.

Srbija je takmičenje u Grupi G kvalifikacija završila kao druga sa četiri pobede, dva remija i dva poraza, odnosno sa 14 sakupljenih bodova.

Pogotkom Miloša Veljkovića u 17. minutu Srbija je povela na stadionu “Dubočica”, preokret Bugarskoj doneli su Georgi Rusev u 59. i Kiril Despodov u 69. minutu, dok je konačan rezultat postavio Srđan Babić u 82. minutu.

Srbija je 16. reprezentacija koje je obezbedila plasman na EURO, posle Albanije, Austrije, Belgije, Danske, Engleske, Francuske, Mađarske, Holandije, Portugala, Rumunije, Škotske, Slovačke, Španije, Švajcarske, Turske i domaćina Nemačke.


SRBIJA: Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Babić, Živković (od. 76. Radonjić), Kostić (od 85. Mladenović, Gudelj, Lukić (od. 76. Ilić), Đuričić (od 62. Vlahović), Tadić, Mitrović (od 85. Maksimović).


BUGARSKA: Naumov, Popov, Petkov, Atanasov, Turitsov, Krastev (od 76. Borukov), Kraev (od 76. Čočev), Gruev, Despodov, Kolev (od 76. Ilijev) , Minčev (od 46. Rusev).


Izvor: BUTASPORT 

About The Author

Related posts

Advertisement