S. Mitrović o reprezentaciji: Previše rotiramo u odbrani, nedostaje nam timski duh…

Kapiten francuskog Strazbura Stefan Mitrović istakao je šta nedostaje našoj selekciji kako bi ostvarivala bolje rezultate. Foto: Butasport.rs

Mitrović je od 2014. godine član A reprezentacije Srbije. Ističe da trenutnoj reprezetnaciji nedostaje timski duh koji nas je krasio u vreme kada su bili selektori Radomir Antić i Slavoljub Muslin.

“Imamo definitivno kvalitet u reprezentaciji, strašne igrače. Međutim, mislim da nam nedostaje tog timskog duha. U svim selekcijama kada smo odlazili na ta velika takmičenja, to nas je krasilo. Kao što je bilo kod Petkovića, Antića i Muslina. Sve te generacije krasio je timski duh i stvarno je bila sjajna atmosfera, mislim da nam to nedostaje u nacionalnom timu, da budemo više složni, da budemo bolji kao ekipa i ako to uspemo da napravimo mislim da ćemo imati sigurno dobre rezultate, jer kvalitet definitivno imamo. Od 2014. sam u reprezentaciji, najlepši period mi je bio dok je bio Slavoljub Muslin i stvarno mi je mnogo žao što u tom periodu nismo ostali na okupu svi zajedno i stručni štab i igrači koji su izneli te kvalifikacije… Mislim da smo kliknuli kao ekipa, našao je žicu svim igračima, bili smo timski mnogo jaki. Žao mi je što tada nismo ostali na okupu, takav selektor nam je bio potreban i da je on ostao mislim da bi napravili sjajne rezultate u budućnosti, međutim došlo je do promena, iz kog razloga ne znam i ne ulazim u to, sad je Ljubiša Tumbaković selektor, mislim da ima sve kvalitete koji su potrebni, a pre svega znanje, njegova karijera pre d0laska u reprezentaciju govori o svemu, pravi čovek na pravom mestu. Mislim da je on uz igrače ključ da se izbori Evropsko prvenstvo sledeće godine, a posle i Svetsko prvenstvo.”, rekao je Stefan Mitrović za BUTASPORT.RS.

Mitrović je već dugo deo reprezetenacije, pitali smo ga zašto je napad trenutno jači deo tima, dok je odbrana slabija.

“Napad je mnogo bolji zato što su konstantniji, više je roatcija u tom defanizvnom bloku, ne možemo da pronađemo pravu kombinaciju i u tome je najveći problem. Kada pogledate napad, tu nema mnogo rotacija, već par godina igraju isti igrači, već su se uigrali…”, smatra Stefan.

Ceo intervju Stefana Mitrovića za naš portal možete pročitati (OVDE).

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts