S. Mitrović posle šest godina od meča sa Albanijom: “Taj detalj mi je obeležio karijeru, mi smo Srbi ponosan narod!”

Defanzivac francuskog Strazbura prisetio se meča sa Albanijom 2014. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Foto: Reuters

Meč je pre šest godina odigran u Beogradu, a meč je bio prekinut zbog provokacije albanskih navijača koji su u Humskoj aktivirali dron sa zastavom “Velike Albanije” nakon čega su pojedini navijači utrčali na teren, a gostujući igrači otrčali put svlačionice. 

Kada se pomene ime Stefan Mitrović većini ljudi u Srbiji prva asocijacija je meč sa Albanijom i čuveno skidanje zastave “Velike Albanije” sa drona. Kako posle šest godina gledate na taj detalj i šta ste prvo pomislili kada ste videli dron sa zastavom?

“Definitivno je taj detalj obeležio moju karijeru. Stvarno sam ponosan na to, mislim da bi svi igrači uradili isto da su na mom messtu, mi smo Srbi ponosan narod i mi to ne dozvoljavamo, pogotovo ne na tlu naše zemlje. Nikad nisam hteo u javnosti i medijima da dajem tome preveliki značaj, mnogi su me smatrali državnim herojem, da sam drugačiji, mogao sam da napravim čudo od toga, ali nisam želeo samoreklamu.”, rekao je Stefan Mitrović u razgovoru za BUTASPORT.RS

Da li ste posle tog meča tokom karijere imali nekih problema ili provokacije od strane Albanaca?

“U tom momentu sam igrao u Frajburgu, sa dvojicom albanskih igrača, nikad nisam imao problem u odnosu sa njima, a što se tiče albanske zajednice, pošto je ona baš velika u Nemačkoj, kada sam se vratio sa prvog reprezentativnog okupljanja imao sam raznih pretnji, problema, ali ništa vredno pomena.”, ističe kapiten francuskog Strazbura. 

Prekinut meč u Beogradu, Albancima je doneo tri boda, dok su nama oduzeli šest bodova. Odluka koja nas je koštala plasmana na Evropsko prvenstvo.

“Jeste, neverovatno šta se dešavalo. Non-stop nas tokom tih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo već 20 godina tera neki maler, i u tom trenutku mi je neverovatna odluka da nama oduzmu šest bodova, a njima daju dodaju tri boda. U Beogradu, ja garantujem da se ta utakmica nastavila, da bi pobedili tu utakmicu. Bili smo dosta kvalitetniji rival u tih prvih 30 minuta. Ne znam iz kog razloga su nam tada uzeli te bodove i čime su se vodili da bi doneli tu odluku, ali po meni definitivno odluka koja je sumnjiva. To nas je koštalo Evropskog prvenstva i zaokružilo period jedne generacije, posle tih kvalifikacija par igrača je prestalo da igra za reprezentaciju i njima je bilo najgore.”, priseća se Mitrović.

Ceo intervju Stefana Mitrovića možete pročitati večeras na našem portalu.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts