Šaponjić ipak napušta Atletiko?

Klub iz La Lige želi srpskog napadača…
Foto: atleticodemadrid.com

22-godišnji Ivan Šaponjić mogao bi da se pridruži nekadašnjem saigraču u mladoj reprezentaciji Nemanji Maksimović u Hetafeu.

Naime, prema pisanju španskih medija, Šaponjić nije u planovima trenera Simeonea koji u napadu ima izvrsne i skupe napadače poput Morate, Dijega Koste i Feliksa.

Da Simeone ozbiljno ne računa na srpskog napadača, govori i podatak da Šaponjić nije upisao niti jedan zvanični nastup za Atletiko.

Šaponjiću je bilo ponuđeno da pređe na pozajmicu u Segundu, gde su ga želeli Saragosa i Fuenlabrada, ali je takvu mogućnost odbio. Sada se pojavila opcija – Hetafe koja bi mogla da bude dosta primamljivija.

Momak koji je rođen u Novoj Varoši tokom karijere nastupao je za: Partizan, Benfiku i Zulte Varegem. U mlađim kategorijama nosio je dresove: Zlatara, Slobode i Partizana.

Sa crno-belima je osvojio titulu i Kup Srbije, a može se pohvaliti i svetskom titulom sa reprezentacijom Srbije do 20 godina.

Trenutna vrednost Šaponjića procenjena je na 1.500.000 evra. Podsetimo, napadač je u Atletiko stigao prošlog leta iz Benfike, za svega 500.000 evra i 50 posto od naredne prodaje. Ivan važeći ugovor sa Atletikom ima do 30.06.2022. godine. 

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts