Skup podrške Novaku ispred Narodne skupštine, novi najavljen za Božić (VIDEO)

Skup podrške Novaku Đokoviću održan je od 15 časova ispred Narodne skupštine u Beogradu. Skup je organizovala Novakova porodica, koja je prethodno održala konferenciju za medije u restoranu “Novak”. Novi skup najavljen je za petak, 7. januara na Božić u isto vreme.Foto: Butasport.rs

Majka Dijana, otac Srđan, brat Đorđe i stric Goran su se potom uputili ispred doma Narodne skupštine, gde se okupio veliki broj građana.

“Srbi, i svi ostali slobodarski narodi na svetu, kucnuo je čas da prestanemo da budemo ugnjetavani. Mi smo deo slobodarskog sveta, nas preko sedam milijardi i ne možemo biti zatočenici ovih… Samo ime govori tom njihovom premijeru Skotu Morisonu. Nismo mi ovde da blatimo bilo koga, već da damo podršku našem Noletu”, poručio je Srđan Đoković.

“On je srce Srbije, naš ponos i dika. Hoće da ga bace na kolena, e ne može! Nisu bacili ni Srbiju nikada, mada mi nismo nikada otimali ili napadali već se samo branili. Tako se i Novak danas brani, braćo i sestre. Ponosni Novak, naša duša, srce i krv. Ovo je samo početak agonije. Oni hoće da ga drže ne u pritvoru, nego u zatvoru do ponedeljka. Zamislite da do ponedeljka drže najboljeg sportistu sveta u zatvoru.”

Novakov otac istakao je da je čitav svet uz svetskog “broja 1”.

“Svi smo uz njega, Balkan, daleki i bliski istok, naše majke Srbija i Rusija, Kina, Indija, čitava Afrika… Svi smo uz našeg Noleta i svakog dana će nas biti sve više. Ne osećamo hladnoću već samo pripadnost srpskom, slobodarskom narodu. Novak je naše proviđenje, pokazuje da ništa nije nemoguće kada se stvarno želi. Ljudi, Novak je Srbin, iz Srbije. Odavde, iz Beograda. Hvala vam svima što ste došli”, zaključio je Srđan Đoković.

Brat Đorđe je otkrio da postoje stvari o kojima ni oni ne smeju da govore.

“Umoran je i pod stresom, ne znam da li postoji osoba koja može da opiše kako se oseća. Jedva čekamo da ga puste na slobodu. Ovo ugnjetavanje je prevazišlo svaku meru, a mnogo je i gore nego što pričamo. Neke informacije ne smeju da se iznose. Novak ide do kraja, želi da pobedi, ne želi da mu sudbini određuju političari”, rekao je Đorđe.

“Svi poznajemo Novaka i koliko je posvećen pravoslavnim praznicima, a sada su dani koje on voli da provodi sa porodicom i u crkvi i njemu sve ovo teško pada. On je zatvoren u sobi u kojoj ne može da otvori ni vrata ni prozor. Veoma mu je teško, on se bori sa tim i ovo je samo jedna bitka za ljudska prava koja mora da se dobije.”

Srđan i Đorđe Đoković pozvali su narod da se na istom mestu okupi i sutra, 7. januara na Božić, u 15 časova.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts