Srbija “potpila” Crnu Goru u Dohi!

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas Crnu Goru 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0), u utakmici drugog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu u Dohi.Foto: Marcel ter Bals/DeFodi Images via Getty Images

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas Crnu Goru 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0), u utakmici drugog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Srbija je odigrala dobru prvu četvrtinu, pa je uz jaku odbranu i golovima Viktora i Strahinje Rašovića, Mandića i Vučinića povela sa 4:0.

Vaterpolisti Srbije su posle prve četvrtine imali tri gola prednosti (4:1), kao i posle druge (6:3), da bi Crna Gora na početku treće deonice prišla na samo dva gola zaostatka (6:4).

Srbija je odbila taj nalet Crne Gore, pa je vrlo brzo ponovo “pobegla” na plus četiri (8:4), da bi golom Mandića na poslednji odmor otišla sa pet golova prednosti (11:6).

Srpski tim je do kraja sačuvao svoju mrežu, postigao još dva gola i ostvario drugu pobedu na turniru.

Srbija ima svih šest bodova na prvom mestu na tabeli, druga je selekcija SAD sa četiri boda, Crna Gora na trećem mestu ima dva, dok je Japan bez bodova.

U trećem kolu Srbija će u petak od 15.30 igrati protiv selekcije SAD, za prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

Protivnik Crne Gore biće Japan.


SRBIJA: Filipović (11 odbrana), Mandić 4, S. Rašović 2, Ranđelović 1, P. Jakšić, Vučinić 2, Drašović 1, N. Jakšić 1, Vico 1, Ubović, Lukić, V. rašović 2, Mitrović.


CRNA GORA: Lazović, Perković, Averka 1, Mačić, Popadić 1, Vidović 1, Đ. Radović 1, Ukropina, Spaić, Matković 1, V. radović, Vujović 1, Tešanović (12 odbrana).


Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts

Advertisement