STANKOVIĆ BEZ DILEME: “Zvezda je spremna na sve” (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su sa treninzima.

Foto: FK Crvena zvezda

Izabranici Dejana Stankovića pripremaju se za nastavak prolećnog dela Superlige Srbije koji je predviđen za 30. maj, gde će se odigrati još četiri utakmice, bez plej-ofa i bez plej-auta.

“Bitno je da smo se ponovo okupili, da mašinerija kreće polako da radi. Ovo je znak da polako pobeđujemo korona virus. Poštujemo ono što su nam preporučili, koncentrisani smo u toku rada na sve mere. Moram da naglasim da je država uradila pravi posao da sačuva sve nas i da smo se u rekordnom roku mi sportisti vratili na teren. Sport će se polako probuditi, pre svega počinje normalniji život. Ovo kažem jer znam šta se dešava u Italiji, mi smo kasnije od njih ušli u pandemiju a mnogo ranije izlazimo iz nje.”, rekao je Stanković i dodao:

“Srećan sam što vidim moje momke, moj stručni štab iako smo se mi vidjali na video mitinzima, planirali rad. Zahvalio sam se momcima na njihovoj profesionalnosti, lojalnosti kako prema njima samima, tako prema klub i meni. Ispoštovali su sve programe koje smo im slali, stalno smo bili u komunikaciji kako telefonskoj, grupama na mrežama i video kolovima koje smo imali svake nedelje i u njima koristili priliku da se vidimo, pozdravimo, da se našalimo. Hvala Bogu, adaptiramo se sada na ovu situaciju postepenog ulaska u trening.”, smatra Deki.

Igrači Crvene zvezde su podeljeni u četiri grupe.

“Igrači su radili u tri grupe a golmani odvojeno u četvrtoj. Ne kažem da oni nisu deo tima, ali imaju svoj program. Fudbal je naš posao i radimo ga sa zadovoljstvom, pogotovo posle duge pauze i pogotovo zbog razloga koji su doveli do toga. Znači nam što smo zajedno, nije bilo teško organizovati grupe jer su momci fenomenalni, kao osobe pre svega. Adaptiramo se na sve situacije, pa i na ovu,. Videćemo, pratimo situaciju, da vidimo šta će biti naredne nedelje, pa one tamo. Čekamo da vidimo kako će se igrati, da li će se igrati. Ja sam ubedjen da bi trebalo da se igra u bilo kojoj formi. Mi smo spremni na bilo koji zahtev.”, istakao je trener crveno-belih.

Stanković je na kraju istakao da ih pauza neće zaustaviti da dođu do cilja.

“Igrači će iz ovog perioda sigurno izaći drugačije. Krivo nam je bilo prvih dana posle prekida lige i ulaska u Vanredno stanje jer smo taman uhvatili zalet, počeli da lepše i konkretnije igramo. Ali, pauza nas neće zaustaviti, ciljevi su jasni, principi su jasni tako da ćemo se osvežiti, malo ojačati, momci će biti spremni za bilo kakvu formu takmičenja u nastavku prvenstva. Mi jedva čekamo da vidimo navijače i da ih pozdravimo.”, zaključio je Stanković.Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts