STANOJEVIĆ BESAN NA ZVEZDU: Ne šaljemo igrače kod školskog lekara po potvrde da imaju virus, za dva dana će biti svi spremni! (VIDEO)

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević burno je na konferenciji za medije pred utakmicu protiv Mladosti u Lučanima prokomentarisao odlaganje pojedinih mečeva 10. kola Superlige, istakavši da je to “skandal” koji timove dovodi u neravnopravan položaj i narušava regularnost prvenstva.
Foto: Partizan.rs

Aleksandar Stanojević je na konferenciji za medije rekao da je neregularno što su pojedine utakmice 10. kola Superlige odložene, uključujući i meč Crvene zvezde i Voždovca, koji su crveno-beli pomerili zbog nekoliko igrača zaraženih stomačnim virusom.

“Razočaran sam ovim poslednjim dešavanjima. To je skandal. Skandalozno je da se ovako odloži utakmica. Ne znam zašto se odlažu utakmicu. Mislim da je to neregularno, ne dovodi nas sve u ravnopravan položaj. Ove tri ekipe koje su odložile utakmice zbog virusa pojedinih igrača dovode u pitanju regularnost takmičenja”, rekao je Stanojević.

Naglasio je da je i njegova ekipa umorna, a sledi joj utakmica u Lučanima, gde, podseća Stanojević, dugo nije pobedila.

“Igramo u Lučanima gde nismo pobedili dugo. Pa igramo protiv Spartaka, pa Evropu, pa opet Kruševac. To je izuzetno teško. Imamo najvećeg rivala, konkretno mislim na Crvenu zvezdu i verujem da imaju dva ili tri bolesna igrača, ali imaju roster, kao i mi od 30 igrača. Mi prvi imamo takve budžete, 20 puta veće budžete od protivika. ne možemo da zbog bolesti par igrača odlažemo utakmica”, istakao je Stanojević.

Požalio se da i crno-beli imaju povređene i bolesne igrače, ali tvrdi da im nije palo na pamet da traže odlaganje meča u Lučanima.

“Utakmica posle derbija su vrlo teške, svi to dobro znamo. Imamo dosta i povređenih i umornih igrača, ali nećemo tražiti nikakav alibi niti način da izbegnemo utakmicu”, naveo je Stanojević.

Aleksandar Stanojević je naglasio da se klubovi odlaganjem utakmica stavljaju u neravnopravan položaj.

“To je stvarno skandalozno i to mora neko da kaže. Ili će odlučivati kad se odlažu utakmicu predsednik komisije koji je član uprave Crvene zvezde. Pa nismo svi ovde zbog Zvezde! Valjda to možete da shvatite? Valjda i mi ovde igramo, imamo neko pravo. Pitamo se i mi valjda ovde nešto?”, rekao je Stanojević.

Trener tima iz Humske je priznao da je i Partizan odložio utakmicu pre dva meseca, u vreme kvalifikacija za evropska takmičenja, ali tek nakon Zvezde i Čukaričkog.

“Pa što UEFA nije odložila utakmicu Zvezde protiv Kajrata. Oni su imali osmoricu bolesnih fudbalera, a branio je treći golman? To samo ovde može da se odloži”, naglasio je Stanojević.

Šef struke Partizana poručio je da samo želi ravnopravno i pošteno prvenstvo.

“Ne znam ni zašto se bavim više ovim poslom, neću ni da radim više ovde. Posle se čudite zašto trener hoće da ode i neće da radi. To na svetu nema. Ko odlaže utakmice zbog proliva trojice igrača, da izvinite? O čemu pričamo?”, upitao je Stanojević.

Ističe da posle niko ne treba da se čudi kada su navijači Partizana nezadovoljni i kada, kako je rekao, reaguju na određene načine.

“Videli ste poslednja dva derbija, na terenu kakvi smo – egal. Tu smo. Prvenstvno je regularno, sve je super, reprezentacija je super, igramo Evropu, što nas dirate sada? Tu sa nekim dijarejama i bolestima, pravite sprdnju od lige i hoćete navijači Partizana da budu pozitivni. Ne mogu da budu pozitivni, ja neću prvi da budem pozitivan. Pustite nas da se borimo sportski, kao i do sad što je bilo”, rekao je Stanojević koji nije želeo da kaže ni reč o utakmici protiv Mladosti u Lučanima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BUTASPORT.RS (@butasport.rs)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BUTASPORT.RS (@butasport.rs)

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts