Stevanović: Radujem se povratku na teren, bio sam maksimalno disciplinovan

Golman fudbalskog kluba Partizana Nemanja Stevanović izjavio je da se raduje povratku na teren posle tromesečne pauze iz zdravstvenih razloga.
Foto: FK Partizan

Stevanović nije nastupao za “crno-bele” tokom prolećne polusezone u Superligi Srbije pošto se oporavljao od posledica infekcije koksaki virusa.

On je pre dva dana odradio prvi trening u Sportskom centru “Partizan-Teleoptik”.

“Nije mi bilo ni malo jednostavno prihvatiti da ću izgubiti polusezonu. U pitanju je bio ozbiljan virus koji je prouzrokovao upalu srčanog mišića, pa sam morao ozbiljno da pristupim lečenju i oporavku koje je zahtevalo potpuno mirovanje, što mi nije dalo prostora ni da razmišljam o drugim stvarima. Bio sam maksimalno disciplinovan kako bih mogao što pre da oporavim organizam i vratim se treninzima. Prvih mesec i po dana je bilo strogo mirovanje. Kasnije sam mogao malo i da šetam, pa je bilo koliko-toliko lakše”, rekao je Stevanović, prenosi zvanični sajt Partizana.

On je istakao da mu je podrška stizala sa svih strana.

“Nije bilo lako nositi se sa činjenicom da odjednom, posle dva treninga dnevno i nekog načina života, ne možete ni da šetate maltene. Imao sam podršku od svih pa mi je to davalo snagu. Kada dođe do ovakvih situacija, shvatite da je ipak zdravlje na prvom mestu i onda vam to daje neku snagu da sve izdržite”, naveo je golman Partizana.

Stevanović je rekao da je jedva čekao da počne sa treninzima.

“Saigrači su me stalno zvali i slali poruke, svi su se obradovali kad sam se pojavio na treningu. Bili su uz mene i hvala im na tome! Odradio sam trening laganog trčanja uz nadzor doktora i kondicionih trenera Miše Filipovića i Aleksandra Tomića. Naravno, jedva sam dočekao da se vratim treninzima i taj prvi trening mi je bio kao da sam prvi put izašao na teren”, rekao je Stevanović.

Golman Partizana je naveo da ima plan za prvih mesec dana treninga.

“U tom periodu, trebalo bi da vratim telo kako fizički tako i kondiciono u neki optimalan tonus da bih što spremnije dočekao pripreme i naredne izazove koji me očekuju, a biće ih”, zaključio je Stevanović.

Izvor: BUTASPORT 

About The Author

Related posts

Advertisement