STIGLA PONUDA: Partizan prodaje Sadika!

Cena za nigerijskog napadača više nije 15.000.000 evra.
Foto: Butasport.rs

Klub iz Humske nakon eliminacije iz Evrope prinuđen je da prodaje igrače kako bi klub normalno funkcionisao do kraja sezone. Najvredniji na fudbalskom tržištu su krilni napadač Filip Stevanović kao i klasičan napadač Umar Sadik. 

Za nigerijskog napadača već je stigla ponuda vredna 7.500.000 evra od belgijskog Klub Briža, ali da novac bude isplaćen u ratama, što crno-belima nije prihvatljivo. Klub iz Humske ne može više da računa na velike transfere (one od preko 10.000.000) jer posle ispadanja iz Evrope nije u takvom pregovaračkom položaju. 

Podsetimo, crno-beli su otkupili Sadika krajem januara od Rome za 1.700.000 evra. On ima godišnju platu po novom ugovoru od 500.000 evra. 

Bivši trener Partizana Savo Milošević izjavio je krajem juna da ga crno-beli neće pustiti ispod 10.000.000 evra. 

Realna Sadikova cena u ovom trenutku, imajući u vidu profil igrača, veća je nego zimus. Tad sam rekao da ga ne bismo pusitli za manje od 15.000.000 evra, sad kažem da košta 20.000.000 evra. Ne kažem da ćemo moći taj novac da uzmemo, ali ponude ispod 10.000.000 evra nećemo ni razmatrati, otkrio je tada deo transfer politike Savo Milošević.

U intervju za BUTASPORT.RS, potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić sinoć je rekao da je prodaja igrača neminovnost kluba iz Humske. 

“Partizan se sa ovom situacijom već suočavao 2016. godine kada je eliminisan od poljskog Zaglebja. U toj sezoni se fokusirao na domaće takmičenje i osvojio duplu krunu. Partizan će se za ove trofeje i ove godine boriti i, nadam se, biti konkurentan do kraja. Partizan je u ovu sezonu ušao očuvanog tima, sve učinio da ti isti igrači izbore plasman u LE, doveo odličnog trenera, ali su prodaje igrača uvek neminovnost za naše klubove. Na cenu i vrednost igrača utiče u velikoj meri i tržište u vreme korone ali će Partizan nastojati da izbori najpovoljnije uslove njihovog transfera.”, naglašava potpredsednik crno-belih.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts