Trener Borca posle debakla od Partizana: “Dobra lekcija, ovo je da znamo gde nam je mesto” (VIDEO)

Trener Borca iz Čačka Dejan Džoli Mijatović je izneo utiske posle debakla u beogradskoj Areni, gde je njegov tim poražen od Partizana sa 101:56.
Foto: Butasport.rs

Na konferenciji za medije, trener gostujućeg tima Dejan Džoli Mijatović istakao je da je svestan da je njegov tim igrao protiv evroligaške ekipe i da će Borac tražiti šansu za pobedu u narednim mečevima.

“Pre svega čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi i izuzetnoj igri. Šta reći… Dobra lekcija za nas, da moji igrači vide kako to izgleda kada te neko ozbiljno i u punoj snazi. Partizan ipak igra Evroligi, vidi se razlika i na čemu treba da radimo. Iz svega treba da izvučemo pouke, sigurno je da nam je Tasić mnogo falio u pozicionoj igri. Partizan nam je oduzeo sve gde pokušavamo da gradimo igru, pre svega trčanje. Pogodili su sve, imali su 14/27 za tri poena, imali su par igrača sa stoprocentnim učinkom. Nije bilo skoka, ni šanse da trčimo. U pozicionoj igri nismo imali nikakve šanse. Dobro smo otvorili utakmicu, posle toga smo se raspali, ali dobro… Da znamo gde nam je mesto, da gledamo realno stvari, imamo mesta gde treba da tražimo svoju šansu. Mi se okrećemo utakmici sa Budućnošću u Čačku, koja je nama važna.”

Imaće Borac za sledeći meč na raspolaganju i Danila Tasića, a Čačani će dočekati Budućnost.

“Ja se nadam. Tasiću je pala temperatura, celu nedelju je bio bez treninga, neki virus ga je napao. Nismo hteli da ga mučimo, da ima sedmicu treninga za Budućnost. Hvala na ovim rečima, ovo je zalog da nastavimo da radimo. Trudimo se da budemo realni, da budemo konkurentni. Dosta je rukija u ovoj ekipi koji treba da se adaptiraju. ABA liga je među tri najjače u Evropi. Mnogim igračima treba vremena da se naviknu da igraju, pogotovo igrači iz drugih područuja. Taj rizik koji smo prihvatili ide u prilog svemu tome što se dešava ove sezone. Biće takvih trenutaka, moramo da radimo na tome da ispravljamo te stvari. Sa skorom 4-5 smo zadovoljni i treba da se okrenemo završnici prvog dela sezone.”, dodao je Mijatović.

Izvor: BUTASPORT 

About The Author

Related posts