TRENER MILANA PRED DOLAZAK U BEOGRAD: “Volim Balkance, kažu ti u lice šta misle…”

Pioli najavio susret sa crveno-belima.
Foto: Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images

Italijanski stručnjak se neće čuvati za nedljni derbi sa Interom, ističe da su sve utakmice važne.

“Ulazimo u period sezone u kome ćemo igrati mnogo utakmica. Sve su važne, počevši od sutrašnje. Biće ovo odlučujuće utakmice i u prvenstvu i u Ligi Evrope.”, rekao je Pioli na konferenciji za medije uoči susreta u glavnom gradu Srbije.

Deluje da ova utakmica ne dolazi u idealnom trenutku za klub iz “grada mode”. Milan je u prethdnom kolu Serija A poražen od Specije, a u narednom ih očekuje veliki derbi sa Interom koji je mnogo važan u trci za Skudeto.

“Moramo da gledamo unapred, kao što smo uvek i radili. U sportu nije važno ono što si uradio, nego ono što ćeš da uradiš. Želimo dobar početak sutra, mada znamo da je ovo izazov koji će trajati 180 minuta i da igramo protiv tima koji dominira u svojoj ligi.”

Sigurno je da će meč sa “nerazurima” biti u podsvesti igračima Milana.

“Želimo da sve naše snage budu usmerene na Ligu Evrope. Moramo da ostanemo skromni. Hajde da mislimo o sutrašnjem meču, biće vremena za pripremu meča sa Interom.”

Poslednjih dana se govorilo da će Pioli malo promešati tim za utakmicu u Beogradu. Prema tim najavama Zlatan Ibrahimović je trabalo da odmori, ali će se naći u konkurenciji za meč. Takođe, pričalo se da će Mario Mandžukić prvi put startovati od kada je stigao u klub.

“Mario je veliki profesionalac i dobro se uklopio. Naporno radi, na raspolaganju je, spreman je da igra. U svakom slučaju i Ibra putuje u Beograd. Svi idemo u Beograd.”

Ovaj 55-godišnjak iz Parme ceni Balkance, a ističe da sve zna o njihovom mentalitetu.

“Volim igrače sa Balkana jer su vredni radnici. Jaki su, imaju jake ličnosti. Poštuju te, alit i i u lice kažu šta misle. Volim ljude koji to rade.”, zaključio je Pioli.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts