Tumbaković: Dobra priprema i inat u Oslu, biće promena protiv Mađarske (VIDEO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, pred utakmicu protiv Mađarske u Ligi nacija, izjavio je da obe ekipe ulaze u meč sa velikom odgovornošću, ali i rasterećeno, jer su izborile finale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Foto: FSS

Meč između Srbije i Mađarske igra se u nedelju od 20.45 u Beogradu, na stadionu “Rajko Mitić”.
 
“Skautirali smo naravno i Mađarsku, igraju slično kao mi, u toj formaciji, imaju kvalitetan posed lopte, pobedili su poslednje dve utakmice u gostima. Obe ekipe ulaze u meč sa velikom odgovornošću, ali i rasterećeni jer su izborili finale baraža za plasman na Prvenstvo Evrope”, rekao je Tumbaković na konferenciji medije.
 
Osvrnuo se i na kvalitet Mađara.
 
“Oni su veoma jaka ekipa, dižu se iz godine u godine, ulažu u infrastrukturu, igrače i naravno da sve to daje rezultat. U našoj grupi svako svakog može da pobed. Mislim da je i nama i njima prioritet finale baraža, a normalno je da ćemo učiniti sve da odgovorimo i ovim duelima u grupi”, kazao je Tumbaković.
 
Selektor je najavio da će biti promena u timu u odnosu na onaj protiv Norveške.
 
“Naravno da će biti promena, ali mi smo reprezentacija i ne postoje igrači iz drugog plana, nego postoje samo reprezentativci Srbije”, rekao je on.
 
Selektor je upitan i da li će nedeljni susret uticati to što su odigrali 30 minuta više protiv Norveške.
 
“Može i ne mora da ima značaja, ali sve zavisi od fizičke pripremljenosti igrača i njihovog rada u klubovima. Mislim da ćemo na tom planu spremno dočekati meč sa Mađarskom”, rekao je Tumbaković.
 
Utisak javnosti je da smo u Oslu videli najbolju partiju Srbije u poslednje vreme, a selektor je upitan šta je uticalo da vidimo jedno takvo izdanje.
 
“Dobra priprema i inat, jer su nas mnogi već pustili niz vodu, ambicija i koncentracija svih igrača, kada se sve to sublimira, onda dođe i rezultat”, rekao je i dodao da neće doći do euforije posle pozitivne reakcije javnosti.
 
“Ne, sve ovo može samo da nas motiviše. Napravili smo jedan mali korak, čekaju nas sada dve utakmice, a onda priprema za Škotsku. Euforija je prošla posle meča u Oslu”, zaključio je Tumbaković.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts