UEFA otkrila da li će klubovi iz Saudijske Arabije igrati u Ligi šampiona!

Samo evropski klubovi mogu da igraju u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencije, izjavio je predsednik Uefe Aleksander Čeferin.
Foto: UEFA.com

Čeferin je reagovao posle navoda da su timovi iz Saudijske Arabije zainteresovani za učešće u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

“Ne mislim da je novac Saudijske Arabije pretnja evropskom fudbalu. Imali smo slične primere i ranije. Fudbaleri su odlazili u Kinu, iz te zemlje su se nizale velike ponude, ali kineski fudbal zbog toga nije napredovao. Takav pristup nije pravi, mislim da bi u Saudijskoj Arabiji ili bilo gde drugde, trebalo da ulažu u obrazovanje i napredak trenera i igrača”, rekao je Čeferin za francuski sportski list Ekip.

On je istakao da bogate ponude klubova iz Saudijske Arabije i odlasci igrača iz najboljih ekipa neće uticati na kvalitet evropskog fudbala.

“Koliko ja znam Kilijan Mbape i Erling Haland ne sanjaju odlazak u Saudijsku Arabiju. Stvarno ne verujem da se će u bilo kom smislu ugroziti kvalitet naših takmičenja”, naveo je Čeferin.

Izvor: BUTASPORT 

About The Author

Related posts