Viktor Troicki je novi selektor teniske reprezentacije Srbije

Srpski teniser i proslavljeni reprezentativac Srbije Viktor Troicki imenovan je za selektora muškog nacionalnog tima Srbije.

Foto: Mike Kireev/NurPhoto via Getty Images

Upravni odbor TSS-a je na sednici 16.12.2020. na osnovu predloga komisije za izbor Dejvis kup selektora doneo jednoglasno odluku da se za novog selektora u narednom četvorogodišnjem mandatu imenuje Viktor Troicki.

Predsednik i Upravni odbor se ovom prilikom zahvaljuju Nenadu Zimonjiću na dosadašnjoj saradnji i postignutim rezultatima.

Viktor Troicki rođen je 10. februara 1986. u Beogradu i sa reprezentacijom Srbije osvojio je sve što se u tenisu može osvojiti – Dejvis kup (2010. kada je upravo on doneo pobednički poen našoj zemljiu Areni savladavši Francuza Lodru trećeg dana finalnog meča, u poslednjem petom susretu koji je i odlučivao šampiona), Svetski kup u Dizeldorfu (2009. i 2012), kao i ATP kup 2019. u Australiji.

Talenat, kvalitet, upornost, veliki rad i vera u sebe doveli su Troickog do članstva u eliti svetskog tenisa i 12. pozicije ATP liste 2011. godine, što mu je najbolji rang u uspešnoj karijeri.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts