Vujadin Savić za BUTASPORT.RS: Zašto bih pristao na smanjene plata? Gubitka nema ili je jako mali!

30-godišnji srpski štoper ostao istrajan u svom stavu da ne pristane na smanjenje plate duže od tri meseca usled posledice koronavirusa. Zbog toga trpi posledica i nema ga u timu APOEL-a već na 13 utakmica.
Foto: Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

30-godišnji srpski štoper ostao istrajan u svom stavu da ne pristane na smanjenje plate duže od tri meseca usled posledice koronavirusa. Zbog toga trpi posledica i nema ga u timu APOEL-a već na 13 utakmica.

“Prvo bih želeo da pozdravim sve čitaoce Butasport-a i da im poželim srećne novogodišnje i Božićne praznike!”, počeo je Vujadin Savić razgovor za naš portal.

A onda se osvrnuo na naše pitanje zašto ga nema u timu APOEL-a na prethodnih 13 utakmica.

“Razlog zašto nisam u sastavu je taj što nisam pristao na smanjenje plate… Pristao sam na smanjenje za 3 meseca kada je krenula korona, ali ne i na period ostatka svog ugovora! Ne vidim nikakav razlog zašto bih pristao na to, argumentovano mogu da objasnim zašto sam zadržao taj stav i zašto većina klubova koristi tu situaciju da uštedi novac, a gubitak nema ili je on jako mali! Nakon toga što nisam pristao da smanjim svoj ugovor klub me nije licencirao za sezonu i prebacili su me da treniram odvojeno od ekipe i tako me držali 3 meseca! Međutim, već 2 meseca treniram sa ekipom i videćemo kakva će situacija biti od januara!”, jasan je Savić.

Da li postoji naznaka da ćete promeniti sredinu u zimskom prelaznom roku?

“U svakom prelaznom roku postoji šansa da igrač promeni klub, s obzirom kroz kakvu sam situaciju prošao sigurno je da ću se potruditi da pronađem novu sredinu! Međutim, ako me klub i finansije ne budu zadovoljile ostaću u APOEL-u i videti kakav će biti moj status, imam još godinu i po dana ugovora!”, ističe Vujadin.

Foto: Privatna arhiva Vujadina Savića

Kako vam se čini ovaj tim Crvene zvezde predvođen sa Dekijem Stankovićem. Da li je bilo kontakta sa njim?

“Sa Dekijem sam se video jednom prilikom na Kipru kada sam došao da obiđem bivše saigrače i ljude iz kluba, kao i jednom u Beogradu na Marakani istim povodom. Nikakve priče oko mog povratka nije bilo niti je to bio povod mog dolaska na Marakanu i na Kipar… Rezultati govore dovoljno, Zvezda je ubedljivo prva u prvenstvu, u igri je za trofej kupa Srbije, prošla je grupnu fazu Lige Evrope i sada igra dvomeč sa Milanom… Kako se vama sve to čini? Samo onaj ko je zlonameran može da kaže da nije zadovoljan!”, kaže Vujadin Savić koji pomno prati dešavanja u svom bivšem klubu.

Gotovo svaki prelazni rok pominje se vraćanje bivšeg kapitena Vujadina Savića u redove srpskog šampiona, ipak ovog puta štoper ističe da ga niko nije zvao od čelnika kluba.

“Bilo je priče, ali medijske i čaršijske, niko me iz kluba zvanično nije zvao!”, zaključio je Savić razgovor za naš portal.

Izvor: BUTASPORT

About The Author

Related posts